Kleding kopen is best lastig! Heb jij ook vaak keuzestress?

 In Nieuws

Soms heb je van die dagen, ik had ze vroeger regelmatig, dat ik écht niet wist wat ik aan moest doen die dag. Ik had genoeg hoor, maar ik kon niet kiezen! En was ook enigszins onzeker. Niks voldeed eigenlijk. Maar de hele dag in bed blijven liggen was ook geen optie! Toch?

Ik hoor het van andere dames ook heel vaak, dat het lastig is. Kleding kiezen, kleding kopen. Maar waarom dan? Er is zoveel aanbod van kleding, tegnwoordig het hele jaar door. Niks meer 1 collectie per seizoen, gewoon doorgaan en de het hele jaar door. Dus zijn er heel veel kledingwinkels met heel veel verschillende stijlen kleding, in verschillende prijsklassen met het hele jaar door nieuwe collecties.

Precies dat is het wat het zo moeilijk maakt! Heel veel keuze. Dan ga je twijfelen.

Zie ik er wel goed uit met deze kleding? Is het wel een mooie kleur voor mij? Lijk ik er niet dik, dun, lang, smal of breed in? ( dat lang lijken was vroeger mijzelf een echt issue met mijn 1.80m lang) Kortom Keuzestress, zo noemen we dat!

Al deze dingen hebben te maken met onzekerheid. Niet weten wat nu echt bij jou past. Wat past er bij jou als persoon? Waar komt jouw figuur mooi in uit? Welke kleuren laten jouw ogen stralen en jouw huid mooi glad lijken? In de winkel wordt vaak de hulp van een verkoopmedewerker gevraagd, helaas kent deze verkoopmedewerker jou niet en weet deze niet wat bij jou past! Deze zal dan adviseren vanuit hele andere uitgangspunten als jijzelf zou willen.

Online shoppen kan ook nog, maar vanwege het gemak worden we minder kritisch. Je koopt dan toch vaak iets wat je eigenlijk niet zocht of nodig had. Uiteindelijk blijft de onzekerheid over de gekochte kledingstukken en draag je ze niet! Het zijn dus miskopen…

En nog steeds heb je zelf het gevoel geen leuke kleding te hebben in je garderobe en blijf je zoeken naar het juiste kledingstuk.

Heel vermoeiend!

Maar hoe mooi zou het zijn als jij wèl zelf weet wat bij jou past! Het haalt zoveel onzekerheid van je weg.

Waar moet je nu opletten om miskopen te voorkomen?

-Begin met het inventariseren van je eigen kledingstijl.
•Wat is je stijl? Maak desnoods een (online) moodboard met items die jou inspireren.
•Waar liggen je accentpunten? Laat zien wat je mooi vind aan jezelf! Vaak leggen we onbewust de nadruk op de negatieve punten.
•Welke kleuren passen het beste bij jou?
•Waar draag je een print en welke materialen passen bij jouw postuur?
Bedenk ook als je aan het passen bent “Hoe kan ik deze set of outfit op nog 3 andere manieren combineren?”.

Als je hier goed en kritisch op let, zorg je er al voor dat je minder snel en impulsief een aankoop doet. Last but not least….zorg ervoor dat de basis goed is. Ga liever voor 1 kwalitatieve goede broek en jas dan heel veel items die binnen no-time versleten zijn!
Weg dus met de miskopen en kledingstress!

Mocht je hierbij een steuntje in de rug nodig hebben, dan help ik jou graag op weg.

Het zal je veel stress en onrust besparen en je weer veel lol in shoppen en combineren geven!

En als je in je kast kijkt…Wordt je blij! En in de spiegel trouwens ook !

Warme Groet,

Petra

Styling Coach

www.petrastylingcoach.nl/persoonlijk-advies/

 

Recent Posts