Kleur en Voorjaarsgevoel

 In Nieuws

We zitten nu al een heel eind de winter in, de voorjaarsbolletjes zijn te koop bij bloemenzaken en in de tuin piepen de krokussen alweer boven de grond uit.
De sale is bijna voorbij en de nieuwe voorjaarskleding druppelt al binnen bij de modewinkels.

Het voorjaarsgevoel begint bij mij al te kriebelen en elk jaar laat in de winter was steeds mijn valkuil: BEHOEFTE aan KLEUR!🌈
Ik ging dan altijd de kleurige items kopen die in de winkels hingen….en die items die ik kocht, die staan mij dus echt niet weet ik nu!😁
Ik droeg toen nog vooral veel zwart in de winter… En ja dan was kleur echt een behoefte van mij zo eind van de winter! Nu draag ik het hele jaar kleuren die mij wel staan en heb ik mijn kast opgeruimd van al die uitbundige vrolijkheid. 

Maar het is wel even leuk om nu wat nieuwe trends voor voorjaar 2018 te onderzoeken;

1.Bloemen en prints

Grappig is dat als je ergens niet omheen kan dit voorjaar dan zijn het wel bloemen. Bloemenprints, geborduurde bloemen, geappliceerde bloemen. Als het maar bloemen zijn. Behalve bloemenprints waren er ook veel drukke, kleurige en vrolijke prints te zien. Bijvoorbeeld etnische motieven, batik-achtige stoffen, dieren-, jungle- en tropische prints.😁

2. Blauw en groen

Er was een tijd dat blauw en groen stond voor boerenfatsoen en dat het eigenlijk een combi was die niet kon. Maar dit jaar is het helemaal in. De mode kleuren Arcadia en Little Boy Blue bijvoorbeeld. Dus ben je gek op blauw en groen dan kun je leuke combinaties hiervan kopen dit voorjaar.

3. Dark denim
Na een paar seizoenen dat de denim vooral licht van kleur was, lijkt de trend nu donkerder te worden.

4. Wijde broeken met bindceintuur
Heel veel stoffen, geknoopte ceintuurs dit seizoen. En ook broeken met bindceintuurs waarbij de band nog een stukje boven de ceintuur uit rimpelt.

5. Laagjesrokken
Rokken in laagjes, een beetje afgeleid van de Spaanse stijl.

6. Lange jurken en rokken
De lengte van rokken en jurken varieert en alles kan eigenlijk. Van mini tot maxi. Maar het aantal hele lange rokken op enkellengte is groot.

7. Lavendel-pink-lila
Als er één kleur opviel op de runways, dan is het wel de kleur paars. Paars is terug deze lente. Ultraviolet, lavendel en roze tinten die naar het paars neigen, waren oververtegenwoordigd op de catwalks.

Maar paars is ook tot dé kleur van 2018 uitgeroepen dus vandaar dat het veel te zien is.

Dit zijn dus wat modebeelden die te zien zijn dit voorjaar. Maar ik vind altijd van mode, pas hiervan toe wat bij je past of laat het lekker aan je voorbij gaan..

Wat vind je van deze trends?

En weet jij wat bij jou past? Welke kleuren jouw ogen laten stralen en wel kledingvormen jouw figuur het mooist uit laten komen?

Ik hoor het graag van jou!

Stralende groet,

Petra.

 

 

Recent Posts