Over de Koffer, de kleding en de vakantie..

 In Nieuws

JOEHOE VAKANTIE!

Sta je normaal al voor je kledingkast te bedenken wat je aan zult trekken vandaag, voor je op vakantie gaat is het helemaal lastig! Want wat neem je mee, welke kleding mag met jou mee naar dat leuke plekje?
Het heeft natuurlijk alles te maken met waar je je vakantie gaat vieren en wat j gaat doen. Voor een strandvakantie heb je andere kleding nodig als voor een wandeltocht. Zelf wil ik altijd voorbereid zijn op alle weersomstandigheden. Dit komt doordat ik ooit op vakantie ben geweest en veel te weinig en te dunne kleding bij mij had. Ik was veel te kritisch geweest en had heel veel kleding weer uit mijn koffer gegooid. Dit had ik gedaan omdat men altijd vond dat ik zoveel mee nam.
Maar het pakte dus totaal verkeerd uit. Ik had niet veel kleding bij mij en het paste mooi in een kleine koffer, maar wat ik bij mij had was totaal niet geschikt voor een vakantie zonder zon aan zee. Brr. Dat overkomt mij nooit meer, hier dacht ik iedere keer aan terug wanneer ik weer moest inpakken voor vakantie! Dus ik nam heel veel mee, stel je voor dat… Gevolg, te veel kleding in mijn koffer en natuurlijk droeg ik heel veel kleding niet eens. Herkenbaar?

LESS IS MORE
Wanneer je gaat vliegen is te veel meenemen niet handig aangezien het veel geld kost om extra bagage mee te nemen. Dus het moet minder en er moeten keuzes gemaakt worden…
Ik ga naar een zonnige bestemming dus warme kleding hoef ik niet mee te nemen… Of koelt het daar ‘s avonds erg af? Ik ga naar Kreta en dat is wel een eiland. Misschien is een lange broek toch wel handig met een vestje? Ik heb een hekel aan kou. Kijk daar ga ik dan weer. Hoog tijd om het anders te gaan doen zodat ik minder mee neem maar er wel het maximale uit kan halen qua combinaties. Het is eigenlijk net als de aanschaf van je garderobe. Je hoeft niet veel kleding te hebben om veel en goede combinaties te maken. Daardoor is less more wanneer je de goede items hebt die allemaal bij elkaar matchen.

Koffer inpakken

PAK JE KOFFER GOED IN.
Afijn ik ben eens gaan zoeken op internet naar tips en ik heb al heel veel nuttige tips gevonden. Bijvoorbeeld hoe je je koffer in kan pakken om zoveel mogelijk mee te kunnen nemen. (Kijk daar houd ik van.) Ik heb de grootste koffer, die als handbagage mee mag, al gescoord. De koffer die gratis het vliegtuig in mag is al best groot.

De tips ter voorbereiding van het inpakken van de koffer.
1- Maak een lijst van wat voor kleding je mee wilt nemen. ( bijvoorbeeld 1 lange broek, 3 korte broeken, 2 jurken etc.)
2- Neem kleding mee die je onderling goed kunt combineren. Hierdoor heb je minder kleding nodig en benut je jouw kleding beter. Een korte broek kun je meerdere keren dragen met een andere top. Een rokje ook. Deze top kun je eventueel ook combineren met een lange broek.
3- Neem kleding mee die licht van gewicht is en niet zo makkelijk kreukt.
4- Leg een paar dagen van tevoren je koffer klaar en verzamel alle spullen die op jouw lijst staan.
5- Kijk serieus of je dat allemaal echt nodig hebt en begin met inpakken.
6- Pak slim en ergonomisch: rol kleding op, leg zware dingen onderin en lichtere spullen bovenop in je koffer.
7- Draag de zwaarste kleding tijdens de reis, inclusief zware schoenen.
8- Pak schoenen in de hoeken van de koffer en benut ook de ruimte in de schoen met ondergoed, sokken en meer kleine spullen.
9- Vul alle kleine gaatjes op met kleine spullen.
10- Stop je toilettas in een plastic zak voor het geval er iets gaat lekken. ( Voor de handbagage moet zelfs,  je mag 10x 100 ml meenemen in een doorzichtige afsluitbare plastic zak)

Ik zeg altijd dat ik ervaringsdeskundige ben op kledinggebied. Alle fouten heb ik weleens gemaakt. Het mooie is dat het daarna alleen maar beter kan gaan.
Dus ook bij het inpakken van een koffer geldt dit. Ik kan het alleen maar beter doen. Tenslotte kun je maar 1 set kleding tegelijk dragen.

Hierbij nog een leuk inpakfilmpje, doe er je voordeel mee.

Hoe pak jij dit aan?
Warme groet,
Petra.

 

Recent Posts